Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zjadane chętnie zarówno przez dzieci jak i dorosłych.
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 116
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 412
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 415
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 116
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 412
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 415
Składniki
Mięso pokroić w cienkie, niezbyt duże kawałki. Przełożyć do miski. Wymieszać z przyprawami i olejem. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozgrzać suchą patelnię (nie dodajmy już żadnego tłuszczu) i smażymy mięso na dość silnym ogniu -cały czas mieszając. Mięso powinno być lekko zrumienione. Sałatę lodową kroimy i łączymy z pokrojonym ogórkiem i pomidorami koktajlowymi. Jogurt łączymy z majonezem (można dodać przeciśnięty ząbek czosnku). Doprawiamy i dokładnie ale delikatnie mieszamy . Całość podajemy z frytkami.